Geroerbakte romanesco met kipreepjes en Chinese mie

romanesco (5K)

  • 350 g romanesco
  • 500 g kipfilet
  • 4 eetl. walnoten
  • 200 g winterwortel
  • 2 stengels bosui
  • 200 g Chinese mie
  • peper
  • zout

Snij de romanesco in roosjes en blancheer ze 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze daarna af onder koud water.
Zet ondertussen het water op om de mie in te koken.
Snij de kipfilet en de wortel in reepjes, de bosui in ringen.
Kook de mie gaar in ruim kokend water.
Roerbak de kipfilet op hoog vuur aan.
Voeg na 4 minuten de wortel en de romanesco toe en bak dit tot het gaar is.
Voeg op het laatst de bosui toe en bak dit nog voor een minuut.
Giet de mie af en maak van de mie nestjes in een diep bord en verdeel hier de rest van de ingrediënten overheen.
Als laatste de walnoten aangemaakt met olie over het gerecht verdelen.

Bron: ZON fruit & vegetables
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug