Mediterrane kiprolletjes Marsala

marsala (1K)

  • 4 enkele kipfilets
  • 8 sneetjes Meesterlyck rauwe ham
  • Verstegen Spicemix del Mondo Italiaans
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 150 g geitenkaas (of schimmelkaas)
  • 50 g boter
  • 3 eetl. olijfolie
  • 20 cl kalfsfond
  • 10 cl Marsala (of Porto of Madera)
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 250 g verse jonge bladspinazie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten (of amandelschilfers)
  • 250 g gekookte pasta
  • Parmezaanschilfers

Snijd de kipfilets overlangs doormidden in 2 lapjes.
Leg ze open op een ruime werktafel, bedek ze met vershoudfolie en sla ze plat met de onderkant van een steelpannetje.
Verwijder de folie.
Wrijf de lapjes in met een knoflookteentje.
Beleg ze met geitenkaas, bestrooi met de Spicemix del Mondo Italiaans en eindig met een sneetje ham.
Rol de kippenlapjes op en prik ze vast met een cocktailprikker.
Besprenkel de rolletjes met olijfolie en kruid met zwarte peper.
Laat 18 min. garen in de voorverwarmde oven op 160 °C.
Laat de kalfsfond voor de helft inkoken, voeg de Marsala toe en laat nog 5 min. koken.
Voeg de boter toe en roer de saus mooi glad.
Stoof een fijngesnipperd knoflookteentje in wat olijfolie, zonder te laten kleuren.
Voeg de pasta toe en roer goed om.
Doe er ook de bladspinazie bij, kruid met wat zeezout en zwarte peper uit de molen en meng.
Snijd de kiprolletjes in sneetjes.
Doe de pasta in de borden en schik de sneetjes kip er bovenop.
Garneer met pijnboompitten en Parmezaanschilfers.
Nappeer met de saus.

Tips

Werk af met verse salie en zongedroogde tomaatjes.

Bron: KIP lekker

Terug