Rollade van kip met morilles en frieten van pastinaak

rollade_kip_morilles (2K)

  • 2 kippenfilets
  • 200 g kippengehakt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kg pastinaak
  • 50 g witte champignons
  • 50 g verse morilles
    (of 10 g gedroogde morilles,
    wel even laten weken in water met een scheutje Cognac,
    daarna verwerken zoals verse morilles)
  • 1 dl rode wijn
  • 5 cl room
  • 30 g boter
  • 3 dl bruine fond
  • 50 g gesnipperde sjalot
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de pastinaak, snijd in frieten van 8 cm lang en 1cm dik.
Warm frituurolie tot 150 °C en bak de pastinaakfrieten een eerste maal.
Hak de champignons en morilles fijn.
Meng samen met de gehakte ui, 1 ei en de room onder het kippengehakt.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd de filets overlangs open zodat er 1 grote dunne filet ontstaat, leg deze op plastic folie en kruid met peper en zout.
Leg in het midden over de gehele lengte een beetje farce en rol de filets strak in de plastic folie.
Plaats de rollades een half uurtje in de koelkast tot ze volledig opgesteven zijn.
Laat de sjalot en de wijn inkoken tot de wijn bijna volledig verdampt is, voeg de bruine fond toe.
Kruid naar eigen smaak.
Breng de kippenbouillon aan de kook, zet het vuur op de kleinste stand en leg de rollades erin met de plasticfolie er nog rond.
Haal de rollades er na een twintigtal minuten uit en verwijder de folie.
Kleur de rollades even in een pan en snijd in plakken.
Bak de pastinaakfrieten een tweede maal op 180 °C.
Schik de frieten en het vlees op een bord, werk af met de saus.

Bron: KIP lekker

Terug