Roergebakken kalkoen of tofu met spitskool en gember

  • gemberwortel (ca. 1 cm)
  • 2 eetl. sherry
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. citroensap
  • 200 g kalkoenfilet of tofu
  • 500 g spitskool
  • 1 kleine gele paprika
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout

Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Maak een marinade van de gemberwortel, de sherry, de ketjap, de sambal en het citroensap.
Snijd de kalkoenfilet of tofu in blokjes.
Marineer deze 1 uur in de koelkast in het mengsel.
Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Snijd de gember klein.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen of de tofu in enkele minuten bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de paprika, de spitskool en de gember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar.
Maak het gerecht op smaak met peper en zout.

Bron: NN

Terug