Roergebakken pompoen met kip

  • 1 kg pompoen
    (blijft over ± 600 g geschild, zonder zaden)
  • 2 eetl. zonnebloem- of maïsolie
  • 2 uien
  • 1 rode peper of 2 theel. sambal oelek
  • 400 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 eetl. Thaise vissaus of Japanse sojasaus
  • 2 eetl. verse koriander
  • 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes

Snijd het pompoenvruchtvlees in dunne plakjes en vervolgens in stukjes.
Verhit een wok of wijde braadpan en verhit de olie daarin.
Voeg de gepelde, fijngesnipperde ui en de van zaad en zaadlijsten ontdane, heel fijn gesneden peper (of de sambal) toe en roerbak 1 minuut.
Dep de kipfilet droog, snijd hem in reepjes, voeg die toe en bak de kip al roerend in 3 - 4 minuten bruin.
Voeg de paprika, de pompoen en de vissaus toe en roerbak onder voorzichtig omscheppen ± 4 minuten tot de pompoen net zacht is.
Strooi er voor het serveren de fijngeknipte koriander en de sesamzaadjes over en serveer met gekookte zilvervliesrijst.

Bron: NN

Terug