Roergebakken kalkoen met groenten

  • 400 g (zilvervlies- of basmati)rijst
  • 350 g kalkoenfilet
  • 2 eetl. maizena
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 2 theel. gemherpoeder (djahé)
  • 6 stengels bleekselderij of
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 - 3 eetl. zonnebloemolie
  • ½ eetl. limoen- of citroensap
  • 2 theel. currypasta of sambal
  • 4 eetl. cashewnoten
    • voor de garnering:
  • takje koriander of peterselie

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Dep de kalkoenfilet droog met keukenpapier en snijd hem in smalle repen.
Bestrooi de kalkoenreep jes met de maizena, kerrie- en gemberpoeder.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes.
Maak de paprika's schoon, verwijder zaad en 2 preien zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Verhit de wok, wadjan of royale braadpan, voeg vervolgens de olie toe en bak de kalkoenreepjes rondom bruin.
Voeg de bleekselderij toe, bak deze goed mee en voeg de paprika toe.
Schenk het limoen- of citroensap erbij en breng dit aan de kook.
Doe de currypasta erbij en laat het gerecht in 3 - 5 minuten gaar worden.
Voeg de laatste halve minuut de cashewnoten toe en warm deze even goed door.
Garneer met de koriander of peterselie.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug