Kip met Rodenbach pruimen en appelen

rodenbach_pruimen_appelen (2K)

  • 200 g gedroogde pruimen, ontpit
  • 2 appelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 theel. mosterd
  • 25 cetl. room
  • 600 g gepelde uien, grof gehakt
  • 100 g boter
  • 2 flesjes Rodenbach (33 cl)
  • 1 takje tijm
  • 1 bladlaurier
  • witte peper
  • versgehakte peterselie
  • zout

Laat de pruimen op voorhand gedurende 2 uur weken in 2 dl water.
Kruid de kip met peper en zout.
Verhit de boter en laat de kippenbouten kleuren.
Haal de kippenbouten eruit en houd even opzij.
Laat de ui in het braadvocht zweten.
Voeg de kip terug toe en laat nog even verder zweten.
Voeg de Rodenbach, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
Doe er de appelen en de pruimen (met het water) bij en laat 35 à 40 minuten zachtjes sudderen onder deksel.

Tip
Voeg als laatste de room en mosterd toe (kan ook zonder de mosterd).
Dien op met kroketjes en cressonette.
De Rodenbach kan je vervangen door een ander donker bier zoals Liefmans, een dubbele trappist of kriek.
Je kunt de pruimen ook weken in bier.

Bron: KIP lekker

Terug