Kip met rode curry en minimaïs

kip_rode_curry (2K)

  • 1 pak Lassie pandanrijst
  • 1 bakje minimaïskolven à 125 g
  • 2 eetl. Thaise rode currypasta
  • 3 eetl. olie
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, fljngesnipperd
  • 1 grote rode paprika, in reepjes
  • 20 cl kokosmelk

Halveer de maïskolfjes in de lengte en snijd de helften nogmaals in de lengte door.
Roer in een kom de currypasta met 1 eetlepel olie door elkaar en schep de kipblokjes erdoor.
Kook de rijst 10 minuten in een pen met ruim kokend water en zout.
Verhit intussen de overige olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet ce 5 minuten.
Voegde ui, maïskolfjes en paprika aan de kip toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.
Giet intussen de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan.
Schenk de kokosmelk in de wok bij de kip en laat de curry ca. 7 minuten op zacht vuur sudderen.
Verdeel de rijst en kip met rode curry over vier borden.

Serveertip
Garneer de kip met rode curry met 2 eetlepels verse koriander.

Variatietip
De verse minimaïskolven kunnen worden vervangen door minimaïskolven uit blik.

Tip
Lekker met een salade.

Terug