Rode curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes

Rode curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes

  • 200 g pandanrijst
  • 400 g kipfilet
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 200 g peultjes
  • 2 eetl. wokolie
  • 20 cl romige kokosmelk
  • 1 bakje g boemboe voor rode curry

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kip in blokjes, de cherrytomaatjes in twee├źn en maak de peultjes schoon.
Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok.
Roerbak hierin de kipblokjes 4 minuten.
Voeg de currypasta, de kokosmelk en 5 cl water toe en meng dit goed door.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de peultjes toe en roerbak 5 minuten goed door tot de saus de gewenste dikte heeft.
Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en verwarm ze nog 2 minuten met het geheel mee.
Schep de rijst en de rode Thaise curry met de kip, peultjes en cherrytomaatjes op 4 borden.

Serveertip
Maak de rode curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes lekker knapperig met cassave kroepoek.

Variaties
Ook lekker met reuze garnalen.

Bron: Conimex

Terug