Rode curry kip met broccoli en koriandernoedels

rode curry kip broccoli (2K)

  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 600 g (kleine) broccoliroosjes
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1½ eetl. gembersiroop
  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 4 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 eetl. ketjap asin
  • ½ zak kroepoek naturel

Snijd de kipfilets elk in 5 stukken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.
Wok de broccoliroosjes vervolgens 4 minuten mee.
Roer de boemboe, 1 eetlepel gembersiroop en 2 dl water erdoor.
Laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Voeg 3 eetlepels koriander, halve eetlepel gembersiroop en de ketjap toe.
Schep de koriandernoedels en rode curry kip met broccoli op 4 borden.
Strooi de rest van de koriander over de curry en leg de kroepoek ernaast.

Op tafel
Zet lekker frisse atjar tjampoer op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang water bij de boemboe voor romige kokosmelk.
Laat de gembersiroop achterwege.
Koriander kan worden vervangen door bieslook of peterselie.

Bron: Conimex

Terug