Rode curry van kalkoen en boontjes

rode_curry (2K)

  • 400 g kalkoenfilet
  • 600 g sperziebonen
  • 4 eetl. Conimex Rode Curry Pasta
  • 300 g witte rijst
  • 2 uien
  • ½ eetl. djintan (gemalen komijn)
  • wokolie
  • 4 eetl. geraspte kokos

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan (iets langer kan ook).
Snijd ondertussen de kalkoen in stukjes.
Haal de boontjes af (punten verwijderen en eventuele draden die langs de zijkanten kunnen lopen eraf trekken) en halveer ze.
Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle boogjes (halve ringen).
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een kleine scheut olie toe en wok de kalkoen 2 minuten.
Wok de boontjes en de uien 5 minuten mee.
Voeg de djintan, de kokos en de curry pasta toe. Goed mengen.
Schenk er 3 dl water bij en laat de curry 7 minuten pruttelen.
Verdeel de rijst over 4 kommen of borden en schep de curry erop.

Op tafel
Zet kroepoek naturel, mango chutney en geraspte kokos op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Je kunt voor een heerlijk smaakeffect aan de "curry" een scheutje gembersiroop toevoegen en wat verse koriander of basilicum.
Door minder Curry Pasta te gebruiken wordt de curry minder scherp.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Lychee, sinaasappel en aardbeiensalade toe.

Bron: Conimex

Terug