Rijstschotel met kipfilets

rijstschotel (2K)

  • 6 kipfilets
  • 300 g rijst
  • 4 sjalotjes
  • 1 oranje paprika
  • 2 wortelen
  • 250 g champignons
  • 150 g erwten
  • 4 schijven ananas
  • kipkruiden
  • peper
  • currypoeder (kerriepoeder)
  • 30 cl kippenbouillon
  • een flinke scheut vloeibare honing
  • boter

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Rijst in koud water opzetten, laat 8 minuten koken en giet af.
Sjalotjes fijn snijden.
Paprika in blokjes snijden.
Wortelen in fijne ringen snijden.
Champignons in schijven snijden.
Ananas in blokjes snijden.
De kippenfilets goed kruiden en bruin aanbakken in boter.
Bak de fijn gesneden groenten even aan in de pan van de kip.
Meng deze onder de rijst samen met de ananas, erwten en honing.
Voeg de bouillon toe.
Serveer de kippenfilets erboven op bedek met aluminiumfolie.
Laat het ± 30 minuten garen.
Serveer het zeer warm met een currysausje.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug