Hawaïaanse rijstschotel

rijstschotel (2K)

  • 1 verpakking Lassie Minuutje Zilvervliesrijst
  • 2 eetl. olie
  • 250 g blokjes kipfilet
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 125 g fijngesnipperde ui
  • 250 g paprikablokjes
  • 1 blikje ananasblokjes (à 227 g)
  • 3 eetl. crème fraîche
  • 2 eetl. cashewnoten

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet met kerriepoeder ca. 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de ui en paprikablokjes toe en roerbak deze ca. 2 minuten op hoog vuur mee.
Verwijder intussen de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in magnetron worden geplaatst dan 1,5 minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Verwarm de ananasblokjes met 3 eetlepels ananassap en crème fraîche ca. 1 minuut mee.
Schep de warme rijst door het gerecht.
Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de Hawaïaanse rijstschotel over twee borden.
Garneer het gerecht met cashewnoten.

Bron: Lassie

Terug