Rijst met groente en kip

voor 2 personen

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 struikje broccoli
  • 200 g kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • basilicum

Kook de zilvervliesrijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
Pers de sinaasappel uit.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de wortel in plakken en de broccoli in roosjes.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.
Fruit de ui kort mee.
Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap.
Smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.
Warm het goed door.
Maak de rijst op smaak met de basilicum.

Bron: Voedingscentrum

Terug