Ravioli met kip

ravioli_kip (2K)

  • 1 kipfilet
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • 1 eetl. gehakte kervel
  • 200 g bloem
  • 1 l goed gekruide kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Zeef de bloem op een werkvlak, maak een kuiltje en breek hierin 2 eieren.
Klop de eieren met een vork en meng ze met de bloem.
Kneed tot een glad en elastisch deeg.
Dek af en laat 1 uur rusten.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, cutter fijn met 1 ei, voeg de room toe.
Breng de kip op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de gehakte kervel.
Verdeel het raviolideeg in tweeën, rol tot twee identieke lappen.
Lepel de gewenste hoeveelheid kippenfarce op een vel, borstel tussen de vulling wat dorure (eidooier gemengd met een beetje water).
Leg er de tweede lap op, druk goed de ravioli’s aan en snijd ze los.
Kook in gezouten water.
Serveren in een lekker smakende kippenbouillon.

Tip
Het kippenvlees kan op vele manieren op smaak gebracht worden, bijvoorbeeld met gestoofde paddestoelen, asperges, truffelolie, oude kaas, …

Bron: KIP lekker

Terug