Kippenragout met kerrie en selder

kippenragout (2K)
voor 8 personen
  • 500 g gaar kippenvlees
  • 3 uien
  • 2 stengels witte selder
  • 100 g boter
  • 1 knoflookteentje
  • 1 stoofappel
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • ¼ l verse room
  • peper
  • zout

Snij het kippenvlees in blokjes en hak de uien en selder fijn.
Fruit ui en selder 5 minuten aan in de hete boter en pers daarover het lookteentje uit.
Voeg de geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden appel toe en laat 5 minuten meestoven.
Bestuif met bloem en kerrie, draai het vuur lager en roer er de tomatenpuree en de room door.
Voeg het gare kippenvlees toe en laat alles nog een vijftal minuten doorwarmen en indikken.
Kruid met peper en zout en schep over in nestjes van aardappelpuree, warme bladerdeegpasteitjes of een tulband van rijst of serveer als lepelhapjes of in kleine hartige flensjes.

Tip

Je kan dit gerecht opdienen met puree, rijst, in bladerdeegkorfjes en zelfs in flensjes.

Bron: KIP lekker

Terug