Quinoa met kip, spinazie en champignons

Quinoa met kip, spinazie en champignons

  • 150 g quinoa
  • 2 kipfilets
  • mespuntje uien-, knoflook- en paprikapoeder
  • 3 theel. gedroogde oregano
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 75 g zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 1 handje pijnboompitten,
    even geroosterd in een droge koekenpan
  • 3 handen verse spinazie
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 lente-uitje, in ringetjes gesneden

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd intussen de kipfilet in blokjes en kruid met de uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 theelepel van de oregano.
Verhit een klein beetje olijfolie in een hapjespan en bak de stukjes kip hierin gaar.
Neem uit de pan en zet opzij.
Verhit nog een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
Voeg de champignons toe en laat bakken tot ze bruin beginnen te worden.
Doe de spinazie erbij en schep een paar keer om tot de spinazie begint te slinken.
Voeg de zongedroogde tomaatjes, quinoa, gebakken kip, pijnboompitjes en de rest van de oregano toe en schep alles goed door elkaar.
Roer de olijfolie en citroensap samen tot een dressing en schep door de quinoa.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met ringetjes lente-ui.

Bron: LoveMyFood

Terug