Quiche met confit de canard

quiche_confit_de_canard (5K)

  • 1 vel bladerdeeg
  • 700 g gekonfijte eend uit blik, 4 mooie stukken eend
  • 4 wortelen
  • 300 g pruimen
  • 1 stengel prei
  • 1 ajuin
  • 1 eetl. suiker
  • boter
  • 4 eitjes vers van de pers
  • een flinke scheut room
  • gember
  • peper
  • rozemarijn
  • bieslook
  • dragon
  • peterselie
  • 10 aardappelen
  • gemalen kaas

Leg het bladerdeeg in een taartvorm prik enkele gaatjes in het deeg.
Je mag de taartvorm insmeren met boter ofwel je gebruik je het bakpapier van het bladerdeeg.
De eend even opwarmen deze is in eigen vet verpakt, het vet niet gebruiken.
Ontdoe het vlees van de beentjes en maak er fijne sliertjes van.
Snij de wortelen in schijven.
Prei in ringen snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wok deze op samen met de pruimen zeer goed kruiden.
Kook de aardappelen in blokjes gesneden beetgaar aan.
Klop de eieren los met de room en kruid goed af.
Verdeel het vlees over het bladerdeeg vervolgens de groenten en aardappelen giet de los geklopte eitjes erover en bestrooi rijkelijk met kaas.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak het ± 40 minuten.
Serveer zeer warm.

Opmerking
Ben geen liefhebber van vlees uit blik maar deze eend is echt super lekker, leren kennen dankzij Anna.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug