Poulet au pesto à la menthe

Kipfilet met mintpesto

  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • verse mint
  • 250 gram rijst
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 dl zonnebloemolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 kipfilets (ca. 600 gram)
  • groenten naar keuze

Doe de kippenbouillon, witte wijn, 2 takjes mint en 0,5 theelepel versgemalen peper in een pan en breng het aan de kook.
Daarna vuur lager zetten.
Hak de cashews grof en rooster ze in een koekenpan (houdt 2 eetlepels cashewnoten apart voor garnering).
Pers de knoflook uit.
Neem 5 dl bouillon uit de pan.
Doe dit in een andere pan en kook daarin de rijst (evt. met extra water).
Neem nog eens ca. 1 dl bouillon uit de pan en houdt dit apart.
Doe de kipfilet bij de overgebleven bouillon en kook dit in ca. 20 minuten langzaam gaar.
In de keukenmachine: 1 dl bouillon, cashews, flink wat verse mint, knoflook, zonnebloemolie, zout en peper.
Mix dit fijn tot pesto (evt. verdunnen met wat extra bouillon).
Kook de groenten naar keuze.
Als de kipfilet gaar is in mooie plakjes snijden.

Serveertips
Verdeel over de borden kipfilet, rijst en groenten.
Schenk de pesto over de kip en strooi het restje cashews over het gerecht.

Bron: Smulweb

Terug