Pot-au-feu met kip en kreeft

pot_au_feu_kip_kreeft (2K)

  • 1 Mechelse koekoek
  • 2 babykreeftjes
  • 2 uien
  • 1 tak selder
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • een kruidentuiltje
  • boter
  • 1 teentje look
  • 2 tomaten
  • ½ l kokosmelk
  • 1 eetl. Vandouvan kruiden
  • 4 jonge uitjes
  • 4 jonge raapjes
  • 4 jonge wortels
  • 4 groene asperges
  • groene kruiden
  • peper
  • zout
  • peperbolletjes

Snijd filets en de bouten van de Mechelse koekoek, bewaar de karkas.
Maak een groentebouillon met 1 ui, de selder, de prei, de wortel en het kruidentuiltje.
Kruid met enkele peperbolletjes en zout.
Kook de babykreeften 6 minuten in de bouillon, neem uit de bouillon en bewaar het kreeftensap.
Haal het vlees uit de pantsers, hak de koppen grof.
Breng het kreeftensap aan de kook met het kipkarkas, laat sudderen.
Bak de stukken kip in wat boter, kruid met peper en zout.
Neem uit de pan en ontvet de pan.
Zet de pan opnieuw op het vuur en stoof het lookteentje, 1 gehakte ui, de kreeften pantsers en de gehakte tomaat.
Bevochtig met de kreeft-kippenbouillon en laat een uurtje sudderen.
Verwijder de stukken kip, duw de saus door een zeef.
Laat de helft van het kookvocht inkoken met de vandouan kruiden.
Voeg de kokosmelk toe en laat trekken.
Zeef de saus en mix luchtig.
Zeef de andere helft van het kookvocht.
Breng aan de kook en blancheer de jonge groentjes.
Koel wegzetten.
Warm de stukken kip.
Laat wat boter smelten en warm hierin de kreeft en groentjes.
Schik de kip, de kreeft en de groentjes in een diep bord en overgiet met saus.
Versier met wat groene kruiden.

Bron: KIP lekker

Terug