Pot-au-feu met kip

voor 2 personen

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • stukje kool
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kippendijvlees of kipfilet
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ½ dl droge witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • mespunt tijm
  • 150 g champignons

Maak de groente schoon.
Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers.
Snijd de kip in smalle repen.
Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
Bak de knoflook kort mee en giet de wijn er bij.
Laat de wijn voor een deel verdampen.
Voeg de wortel, de prei, de kool, de bouillon en wat tijm toe en breng dit aan de kook.
Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Warm de champignons nog een minuut mee.

Menusuggestie
Lekker met aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug