Pot au feu met kippenbout

potaufeu (1K)

  • 4 kippenbouten
  • 2 l water
  • 1 prei
  • 2 takjes selder
  • 2 wortelen
  • 2 raapjes (of broccoli)
  • 100 g sperzieboontjes
  • 100 g boter
  • een bussel peterselie
  • een bussel basilicum
  • teentje look
  • 2 dl olijfolie
  • 3 kruidnagels
  • 5 korianderkorrels
  • tijm,laurier
  • peper en zout

Doe het water in een ruime pan en voeg er de kruiden, specerijen, selder- en peterseliestengels aan toe.
Breng aan de kook en laat de kippenbouten in de bouillon zakken.
Temper het vuur en kook de bouten in 15 minuten zachtjes halfgaar.
Snijd de wortels en de prei in plakjes, maak de boontjes schoon, versnipper de sjalotten, snijd de raapjes in blokjes (of verdeel de broccoli in roosjes) en voeg de groenten (behalve broccoli) aan de bouillon toe en kook nog eens 10 minuten.
Indien broccoli word gebruikt deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.
Schep vervolgens alles uit de bouillon en houd warm.
Laat de bouillon op hoog vuur inkoken en bind af met de boter.
Mix het basilicum met de look en olijfolie tot een gladde massa in de keukenmachine en voeg toe aan de saus.
Verdeel de bouten en groenten over vier soepborden, giet er de saus over en garneer met gehakte peterselie en selder.
Serveer er gebakken aardappeltjes.

Tip
Je kan het vlees ook van de beentjes snijden en de pot au feu serveren met stukjes kippenvlees.

Bron: KIP lekker

Terug