Pollo relleno con almendras,
Kip gevuld met amandelen

  • een scharrelkip van 1 á 1,5 kg
  • zakje witte amandelen
  • 2 uien
  • 1 of 2 ons Serranoham
  • 1 of 2 borrels Cognac, brandy of zoiets
  • 1 glas wijn PX
  • wat (olijf)olie

Een dag van tevoren de kip goed schoonmaken, verbrandt de restante veren, enz.
Maak met een ui, ham en amandelen een gehakt en vul de kip ermee.
Sterke drank gebruiken om te marineren.
Een uur voor het eten haal je de kip uit de marinade.
Leg de kip met de rug naar boven en de andere ui in een ovenschaal, besprenkel of wrijf het in met de olie.
Oven op 200 °C.
Na 20 á 30 minuten voeg je de marinade en de wijn erbij, draai de kip nu met de borst omhoog en nog een keer 20 á 30 minuten totdat het vlees van de poten terug gaat trekken van het bot.
Haal het uit de oven bedek het met aluminiumfolie en wacht 5 á 10 minuten om te trancheren.
Je kan de kip ook vullen met een mix van gewone gehakt (woensdag halen), spek, groene olijven, rode paprika, ui en sojasaus om te marineren.
Variaties zat, gelukkig.

Fausto

Terug