Pollo al mostaza

pollo (2K)
geroosterde kip met hete mosterd
  • 8 kippenpoten speciaal
  • 4 eetl. hete mosterd (Dijon mosterd)
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ theel. oregano
  • versgemalen peper en zout
  • 8 witte boterhammen zonder korst
  • 2 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 8 tortilla's

Laat de boterhammen goed drogen in een matig hete oven en wrijf ze daarna door een zeef, zodat er als het ware wit paneermeel ontstaat.
Ontdoe de kippenpoten met een scherp mes van het achterste botje en kruid ze met peper en zout.
Maak een mengsel van de mosterd, knoflook, citroensap en oregano.
Wrijf hiermee de kippenpoten in en laat ze ca. 30 minuten marineren op een koele plaats.
Bestrooi de kippenpoten daarna met het witte paneermeel.
Druk dit aan alle kanten goed aan zodat de kippenpoten goed bedekt zijn en besprenkel deze met olijfolie.
Bak ze vervolgens in een grillpan in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruinen.
Serveer de kippenpoten met warme tortillaës uit de koekenpan en guacamole.

Tip:

Als de kippenpoten te snel bruinen, leg ze dan in een ovenvaste schaal en dek deze af met aluminiumfolie.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180o C.
Laat een kwartier verder garen alvorens de kippenpoten te serveren.

Succestip

Als de kippenpoten te snel bruinen, leg ze dan in een ovenvaste schaal en dek deze af met aluminiumfolie.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180o C.
Laat een kwartier verder garen alvorens de kippenpoten te serveren.

Wijnadvies

Pinotage, Schoonsigt, Wes-Kaap, Zuid Afrika.

Bron: Spar Succes recepten

Terug