Pollo alla cacciatora

Kip op jagersmanier

pollo_cacciatora (3K)

voor 4 tot 6 personen

  • 1 kip, liefst met ekokeurmerk
  • olijfolie
  • 1 ui, gehakt
 
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 halfliterblik tomatenblokjes

Verdeel de kip in tien of twaalf stukjes.
Braad ze aan in een scheutje olijfolie.
Nu komt een trucje uit de horeca: haal de stukken borst uit de pan en zet ze voorlopig koel weg, zodat ze uiteindelijk niet overgaar zijn.
Doe de ui en het spek in de pan en bak even mee.
Giet er dan de wijn bij en laat verdampen.
Voeg de tomaten toe.
Doe zout & peper bij de saus, zet het vuur laag en laat de kip onder een deksel in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Laat de laatste 10 minuten de stukken borst in de pan meegaren.

Dit is de Toscaanse, simpele versie. De Umbriürs stoven het laatste kwartier twee eetlepels uitgelekte kappertjes mee, de Lombarden voegen aan het begin wat geweekte gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood, paddestoelen dus) toe.

Bron: Onno Kleyn

Terug