Pollo con almendras a la Catelana,
Kip met amandelen op Catalaanse wijze

  • 1 flinke kip van ca. 1 ½ kilo van onbesproken afkomst
  • 75 g boter
  • scheut Spaanse brandy bijv. Fundador of Carlos III
  • 2 dl kippenbouillon
  • 150 g blanke amandelen, licht geroosterd, grof gehakt.
  • 2 fijngemalen sneetjes wit brood zonder korst
  • 4 eetl. oude sherryazijn
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 stukje verse gemberwortel van ca. 4 cm., geschild en geraspt
  • 2 knoflooktenen in dunne plakjes
  • 2 eetl. suiker
  • zout & peper

Verdeel de kip in stukken, wrijf ze in met zout & peper en braad ze in de boter rondom goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak ze even mee tot goudgeel.
Giet de brandy over de kip en laat even flamberen, blus af met de kippenbouillon.
Besprenkel de broodkruimels met de sherryazijn en meng ze met de amandelen, kaneelpoeder, geraspte gember, suiker, peper en zout.
Doe dit mengsel bij de kipstukken in de pan en bak alles zachtjes, steeds omscheppend, tot de kip gaar is en de bouillon is ingekookt.

Receptuur: vertaald recept van Alfredo
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang - Wondergem

Terug