Poké bowl crispy chicken

Poké bowl krokante kip

voor 3 porties

    • voor de ponzusaus
  • 3 theel. vers limoensap
  • 1 theel. rijstazijn
  • 4 eetl. Conimex Black Lichte Sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  •  
    • voor de krokante kip
  • 250 g kipfilet
  • 100 g panko paneermeel
  • 1 theel. zout
  • 6 eetl. wokolie
    • voor de poké bowl
  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 1 theel. suiker
  • 2 theel. zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theel. zwarte sesamzaadjes

Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.
Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met de rijstazijn, de suiker en het zout.
Snijd de kipfilet in de breedte in dunne plakjes en sla deze vervolgens een beetje plat.
Haal de gesneden stukjes kip daarna door het paneermeel en bak deze vervolgens in de hete olie.
Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen.
Verdeel de krokante kip, edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover.
Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.

Serveertip
Deze heerlijke poké bowl met krokante kip kun je ook als lunch serveren.
Of neem de poké bowls in een goed gekoelde koelbox mee naar een picknick.

Bron: Conimex

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug