Pilav met kip

voor 2 personen

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetl. olie
  • ½ theel. koenjit (geelwortel, kurkuma)
  • 2 kruidnagels
  • ½ kaneelstokje
  • 1 dl (Griekse) yoghurt
  • 150 - 200 g zilvervliesrijst
  • 4 dl bouillon
  • 1 gedroogd pepertje
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 1 limoen

Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
Bak de blokjes kip met de geraspte gember, de koenjit, de kruidnagels en het kaneelstokje mee goudbruin.
Schep de yoghurt er door.
Voeg de rijst toe en roer dit goed door.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
Verkruimel het pepertje er over.
Laat de rijst gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
Boen de limoen schoon en snijd hem in parten.
Neem de kruidnagels en het kaneelstokje uit de rijst en leg de parten limoen er op.
De pilav hoort een beetje vochtig te zijn, voeg anders nog wat water of bouillon toe.

Bron: Voedingscentrum