Pikante kipsalade met krokante slablaadjes

slablaadjes (3K)

  • 250 g kipfilet
  • 2 eetl. arachide olie
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 4 eetl. verse taugé
  • 1 eetl. chilisaus
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 2 diagonaal gesneden lente-uitjes
  • peper en zout
  • 4 eetl. half stijfgeklopte slagroom zonder suiker
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 1 eetl. tomatenketchup

Snijd de krop ijsbergsla in vieren en haal de blaadjes los van elkaar.
Snijd daarna de kipfilet in dobbelstenen en kruid deze met peper en zout.
Bak het vlees vervolgens in een wok of roerbakpan snel in olie lichtbruin en gaar.
Voeg daarna de sjalotjes, knoflook, taugé, lente-uitjes, chilisaus, tomatenketchup en sojasaus toe en laat deze kort meebakken.
Blus het geheel af met slagroom en laat het gerecht afkoelen.
Controleer de kipsalade daarna op smaak en kruid het gerecht indien nodig met peper en zout.
Leg op ieder blaadje een bergje salade.
Serveer de kipsalade als voorgerecht of als hapje bij de borrel.

Wijnadvies
Sauvignon Blanc, Schoonsigt, Weskaap, Zuid Afrika.

Succestip
Ook lekker met grote garnalen i.p.v. kip.

Bron: Spar Succes recepten

Terug