Piepkuiken met verse dragon

piepkuiken2 (2K)

  • 4 piepkuikens
  • 3 eetl. dragon (fijngehakt)
  • 150 g boter (roomboter)
  • 100 g verse kaas (mager)
  • 1 dl room
  • peper en zout

Meng de verse kaas met ⅔ van de boter en breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de helft van de fijngehakte dragon toe.
Vul de piepkuikens op met het mengsel, naai dicht en leg in een braadslede.
Laat de rest van de boter smelten en giet over de piepkuikens.
Plaats de braadslede met de piepkuikens ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Draai nu en dan om zodat alle kanten mooi goudbruin bakken.
Prik wanneer ze ongeveer gaar zijn, even in de boutjes, om te zien of er helder vocht uitloopt.
Neem de piepkuikens uit de oven en leg op een verwarmde schotel.

Voor de saus:
ontvet het braadvocht, deglaceer met de room, roer en laat indikken.
Voeg de rest van de dragon toe en kruid zo nodig wat bij met peper en zout.
Dien onmiddellijk op.

Tips
Je kan dit gerecht ook klaar maken met kip.

Piepkuiken
Een piepkuiken is eigenlijk een kippenkuiken dat slechts enkele weken oud is.
In principe zijn deze kuikens te jong voor verbruik.
Men wacht tot ze 5 tot 6 weken oud zijn en een gewicht van 250 g tot 300 g bereiken.
Piepkuikens hebben erg mals vlees.

Dragon
Dragon is een kruid dat tot 50 cm hoog kan worden.
De blaadjes zijn smal en speervormig en verspreiden een heel scherpe geur.
Verse dragon heeft een bijzonder sterk aroma en een veel fijnere smaak dan gedroogde blaadjes.
Dragon is bekend onder vele volksnamen zoals drakekruid en slangenkruid.
Deze namen verwijzen naar een oud volksgeloof dat dragon helpt tegen slangenbeten.

Bron: KIP lekker

Terug