Piccata van kipfilet met pestosaus

piccata (2K)

  • 400 g kipfilet in dunne plakken gesneden, 12 plakjes
  • versgemalen peper en zout
  • 4 losgeklopte eieren
  • 100 - 125 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. pesto genovese
  • 4 eetl. slagroom
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 400 g gekookte macaroni
  • basilicum voor de garnering

Snijd de kipfilet in dunne plakken en kruid deze licht met versgemalen peper en zout.
Meng de geraspte Parmezaanse kaas door de losgeklopte eieren en wentel de plakjes kip door deze massa, zodat ze aan alle kanten zijn bedekt.
Verhit in de tussentijd de olie en bak de piccatas aan alle kanten goudbruin en gaar.
Neem de piccatas uit de pan en laat deze op keukenpapier uitlekken en daarna warm houden.
Tegelijkertijd de room en de pesto aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten doorkoken.
Voeg de saus en de pijnboompitten bij de macaroni en verwarm het geheel goed door.
Schep de macaroni in diepe borden en verdeel de piccatas er over.
Garneer met verse basilicum.

Wijnadvies
Chardonnay Veneto, La Fattoria, Italie

Succestip
Snijd de kipfilet in dunne plakken en kruid deze licht met versgemalen peper en zout.
Meng de geraspte Parmezaanse kaas door de losgeklopte eieren en wentel de plakjes kip door deze massa, zodat ze aan alle kanten zijn bedekt.
Verhit in de tussentijd de olie en bak de piccatas aan alle kanten goudbruin en gaar.
Neem de piccatas uit de pan en laat deze op keukenpapier uitlekken en daarna warm houden.
Tegelijkertijd de room en de pesto aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten doorkoken.
Voeg de saus en de pijnboompitten bij de macaroni en verwarm het geheel goed door.
Schep de macaroni in diepe borden en verdeel de piccatas er over.
Garneer met verse basilicum.

Bron: Spar Succes recepten

Terug