Picante de galina

Pikante kip

galina (2K)

  • 4 grote kippenbouten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 in ringen gesneden uien
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theelepeltje paprikapoeder
  • ½ liter kippenbouillon
  • 3 gepelde tomaten uit blik
  • 2 in blokjes gesneden rauwe aardappel
  • 2 snufjes chilipoeder
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 2 hardgekookte eieren
  • 12 groene olijven

Bak de ui en knoflook in de olijfolie licht goudbruin.
Voeg daarna de kippenbouten toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.
Kruid ze vervolgens met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder, komijn en oregano.
Blus het geheel daarna af met de bouillon en voeg vervolgens aardappelblokjes en tomaten toe.
Breng het geheel aan de kook en laat alles ca. 20 minuten onder een deksel stoven.
Schep daarna de bouten op een voorverwarmde schaal, bedek ze met de saus en garneer het gerecht met eipartjes en olijven.

Wijnadvies

Bij dit vrij pittige gerecht past een koud biertje

Succestip

Lekker met gebakken rijst of versgebakken stokbrood en een salade.

Bron: Spar Succes recepten

Terug