Perzik-whisky BBQ-saus kip

Perzik-whisky BBQ-saus kip

voor 2 personen

  • 4 kippenbovenbouten, met bot en vel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. boter
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 25 cl whisky
  • 15 cl vloeibare barbecue saus (ik gebruikte HP BBQ-saus)
  • 500 g perzikkenconfituur met stukken
  • 25 cl water
  • 1 theel. Worcestershiresaus
  • 1 teentje knoflook, in twee gesneden en de bittere kern eruit gehaald

Smelt de boter en olie in een braadpan op een middenhoog vuur.
Leg de kippenbovenbouten met de velkant naar beneden naast elkaar in de pan.
Als deze kant bruin is (duurt toch een minuut of 3) draai je de bouten om en bruin je ook de andere kant 3 minuten.
Giet de helft van de vetstof weg en zet de pan terug op het vuur.
Voeg de fijngesnipperde ui toe en kruid met zout.
Bak de ui glazig bruin gedurende ongeveer 2 minuten.
Giet de whisky in de pot (wees voorzichtig als je een gasvuur hebt).
Roer goed (ook de aangebakken restjes op de bodem losroeren) en laat de whisky gedurende ongeveer 2 minuten uitdampen.
Giet de BBQ-saus, het water, de perzikkenconfituur, de Worcestershiresaus, en de knoflookhelften erbij en roer goed.
Leg de stukken kip terug in de saus (velkant boven)
Giet de saus eroverheen
Zet het deksel op de pot en zet op LAAG voor 90 minuten.
Haal het deksel van de pot, zet het vuur terug wat hoger en laat de saus inkoken tot sausdikte.

Presentatietip
Serveer een bout samen met aardappelpuree. Strooi lente-uitjes over de aardappelen en druppel een lepel saus over de kip. Ofwel veel groentjes in de aardappelen mengen of serveren met een slaatje.

Bron: NN

Terug