Kip met een persillade, groene asperges, Ganda ham en gegrilde aardappelplakjes

  • 4 kipfilets van circa 200 g
  • 8 groene asperges
  • 2 aardappelen (Charlotte)
  • 2 plakjes Ganda ham
  • 1 klein sjalotje
  • 100 g broodkruim
  • ½ bosje peterselie
  • 15 g mosterd
  • 2 eetl. olie
  • een klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
    • voor de saus
  • 1 dl kalfsjus
  • 1 mespunt mosterd
  • 25 g boter

Hak, met een machientje of met de hand, de peterselie en het broodkruim fijn en meng.
Strooi peper en zout op de kipfilets en bak ze kort aan.
Wrijf het vlees in met de mosterd.
Druk de stukken in het groene broodkruim en laat ze dan verder gaar worden in de oven.
Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
Koel ze onmiddellijk af en omwikkel ze met halve plakjes ham.
Bak ze heel even in wat boter.
Voeg peper, nootmuskaat en (weinig of geen) zout toe.
Kook de ongepelde aardappelen gaar.
Snijd ze in gelijke plakken, haal ze door de olie die gekruid is met peper en zout en leg ze nog kort op een hete grill.

Saus:

Laat de kalfsjus en de mosterd eventjes inkoken.
Kruid met peper en zout en bind de saus (d.w.z. klop ze op in een pannetje op laag vuur) met stukjes koude boter.
Leg de kip op warme borden.
Schik de aardappelplakjes en de asperges ernaast en lepel er wat van de saus rond.

Bron: KIP lekker

Terug