Penne met groente-kipmix

voor 2 personen

  • 150 g kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • Scherp paprikapoeder of chilipoeder
  • 175 - 200 g volkoren penne
  • 250 g gemengde wokgroente
  • ½ blik tomatenblokjes
  • basilicum
  • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Meng de olie met royaal paprikapoeder of chilipoeder en meng dit door de kip.
Laat de kip 20 minuten in de koelkast afgedekt marineren.
Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit een braadpan en bak hierin de reepjes kip snel bruin.
Voeg de wokgroente toe en roerbak de groente enkele minuten mee.
Roer er de tomatenblokjes door en warm het mengsel goed door.
Maak het op smaak met basilicum.
Giet de penne af en meng het kip-groentemengsel er door.
Strooi er aan tafel de kaas over.

Bron: Voedingscentrum

Terug