Pechu di galiûa asç

Gebakken kippenborst uit de Antillen

  • 4 kipfilets (á ± 130 g)
  • 2 eetl. limoensap
  • ½ theel. nootmuskaat
  • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 50 g bloem
  • 3 eetl. olie
  • 3 eetl. bruine suiker
  • 3 eetl. tomatenketchup
  • 1 eetl. azijn

Besprenkel de kipfilet met 1 eetlepel limoensap.
Schep de nootmuskaat, het zout en de peper door elkaar.
Wentel de kip door de kruiden en leg hem ± 1 uur in de koelkast.
Strooi de bloem in een diep bord, wentel de kip erdoor en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip, onder af en toe keren, in 8-10 minuten lichtbruin.
Kook intussen de rest van het limoensap, de bruine suiker, de tomatenketchup, de azijn en 1 dl water in een steelpan al roerend in ± 3 minuten tot een sausje.
Schenk de saus bij de kip en laat de kip op laag vuur nog ± 10 minuten sudderen.
Serveer met rijst en gestoofde groenten of een gemengde salade.

Bron: Astrid Veltman

Terug