Paupiette van kip met aardappeltjes en mozzarella

paupiette_kip (2K)

  • 2 kipfilets
  • kipkruiden met zout
  • 4 halve gekookte aardappelen in de schil
  • 4 plakjes courgette
  • 8 eetl. olijfolie
  • 12 blaadjes basilicum, gehakt
  • 1 bol mozzarella, in 4 schijfjes gesneden
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 snede Italiaanse ham
  • zwarte peper, gemalen
  • grof zeezout
  • aluminiumfolie
  • cocktailprikkers

Snijd beide kipfilets overlangs in tweeen en kruid de 4 dunne lapjes met de kipkruiden.
Wrijf ze in met wat olijfolie en laat kort garen.
Smeer 4 grote vellen aluminiumfolie in met olijfolie en bestrooi met peper en grof zout.
Leg de courgetteschijfjes op het aluminiumpapier, doe er wat olijfolie op en kruid met peper en grof zeezout.
Schik op elk courgetteschijfje vervolgens een lapje kip, een halve aardappel die onderaan recht werd afgesneden, kruid nogmaals en eindig met een schijfje mozzarella, basilicum en wat ham.
Prik er een cocktailprikker met een kerstomaatje in.
Vouw de aluminiumfolie dicht tot een paupiette en gril op de barbecue.

Tip
Serveer met een frisse salade.

Bron: KIP lekker

Terug