Kippenpasteitjes met witloof

kip_pasteitje (2K)

  • 600 g kippenfilet
  • 3 stronkjes witloof
  • 75 g boter (bakboter)
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 8 bladerdeegpasteitjes
  • 2 eetl. bieslook (fijngehakt)
  • peper en zout

Maak het witloof schoon, was en snijd in de lengte doormidden.
Verwijder de harde kern en snijd de rest dwars in stukjes.
Laat de helft van de boter smelten en bak hierin het witloof even aan.
Kruid met peper en zout en bedruppel met citroensap.
Zet het deksel op de pan en laat zachtjes stoven, schep af en toe om.
Voeg zo nodig een beetje water toe.
Snijd de kippenfilets in blokjes en bak aan in de resterende boter.
Kruid met peper en zout.
Overgiet met de bouillon en laat 15 min zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de bladerdeegpasteitjes in een oven van 180 °C.
Schep de blokjes kip uit de bouillon en voeg bij het witloof.
Voeg de room bij de bouillon en laat indikken op een vrij hoog vuur.
Meng het witloof en de kippenblokjes door de saus en schep in de warme pasteitjes.
Bestrooi met gehakt bieslook en dien meteen op.

Bron: KIP lekker

Terug