Pastaschelpen met kalkoen en cranberry

pastaschelpen_kalkoen_cranberry (2K)

voor 12 stuks

  • olijfolie om in te vetten
  • 400 g farfalle (vlindervormige pasta)
  • 200 g jonge spinazie
  • 200 g lichte kalkoenborst, in reepjes
  • 12 eieren, losgeklopt
  • 25 cl magere of halfvolle melk
  • 80 g geraspte 30+ kaas
  • 4 eetl. cranberrysaus

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Vet 12 grote muffinvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Kook de pasta net gaar (al dente).
Laat de pasta goed uitlekken.
Bekleed de zijkant en bodem van de muffinvormpjes met pasta.
Was de spinazie en kook deze totdat deze gaat slinken.
Laat de spinazie uitlekken en knijp deze eventueel nog wat uit.
Vul het midden van elke muffinvorm met kalkoenvlees en spinazie.
Klop de eieren, melk en kaas door elkaar en schenk dit in de muffinvormpjes.
Leg daarop een lepel cranberrysaus.
Bak de muffins 20 minuten of tot ze stevig zijn.
Haal ze uit de vormpjes en serveer ze.
Serveertip: zet ze op een bedje van gemengde groene sla.

Tip
Ook lekker bij een kerstbrunch met groene salade.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug