Pastasalade Olympus

pastasalade_olympus (2K)

  • 1 kipfilet
  • kipkruiden met zout
  • Provençaalse kruiden
  • 18 zwarte olijven zonder pit
  • ¼ komkommer, in blokjes gesneden
  • 150 g Griekse pasta (te vinden in de supermarkt)
  • 150 g fetakaas, in blokjes gesneden
  • 24 kerstomaatjes, in 4 gesneden, of gemarineerde zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetl. fruitige olijfolie (1ste persing)
  • een mespunt komijn, gemalen
  • een mespunt koriander, gemalen
  • zwarte peper, gemalen
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. platte peterselie, fijngesneden

Kruid de kip met de kipkruiden en de Provençaalse kruiden en laat garen (grillen, bakken).
Laat afkoelen en versnijd in blokjes.
Hak de knoflook fijn en meng met olijfolie, komijn, koriander, yoghurt, peper en zout.
Snijd de olijven in ringen.
Kook de pasta in water met zout en olijfolie.
Spoel koud.
Meng alle ingrediënten en kruid naar smaak met peper en zout.
Werk af met platte peterselie, olijfjes en tomaatjes.

Bron: KIP lekker

Terug