Pastasalade met gerookte kip

voor 2 personen

  • 3 bosuitjes
  • 2 - 3 stengels bleekselderij
  • 1 eetl. pesto
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g volkorenpasta, bijv. penne
 
  • ca. ½ eetl. citroensap
  • ⅓ komkommer
  • 100 g kerstomaatjes
  • 150 g gerookte kipfilet

Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de pesto in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de pasta uitlekken.
Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
Maak de pasta op smaak met citroensap, peper en een beetje zout.
Schil het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.
Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de reepjes kip naast de pasta.

Bron: Voedingscentrum

Terug