Pasta ovenschotel met kippen reepjes en spinazie

Pasta ovenschotel met kippen reepjes en spinazie

  • 500 g macaroni
  • 450 g spinazie blokjes ( diepvries)
  • 20 cl room
  • 600 g kippen reepjes
  • gemalen kaas naar keus
  • 200 g Philadelphia kaas met knoflook & kruiden
  • kippenkruiden
  • olijfolie
  • boter
  • chapelure

Macaroni beetgaar koken met een kippenbouillonblokje en olijfolie.
Kippenreepjes even aanbakken voeg de spinazie toe en room kruid naar smaak met de kippenkruiden.
Roer er de Philadelphia kaas eronder.
Neem een vuurvaste schotel deze insmeren met boter, macaroni in de schaal verdeel de spinaziesaus erover.
Bestrooi rijkelijk met kaas een beetje chapelure erover en enkele klontjes boter.
Zet de schaal onder de grill en laat goudbruin kleuren.
Serveer zeer warm met heerlijke gebakken meergranen broodjes.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug