Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip

Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip

  • 300 g spaghetti of andere pasta
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • ¼ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 300 g tomaten passata
  • ½ theel. chilivlokken
  • 5 cl room of kookroom
  • klein handje basilicum, grof gesneden

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Kruid intussen de blokjes kipfilet met de knoflookpoeder en paprikapoeder.
Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de kip hierin gaar.
Neem de kip uit de pan en zet even apart.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Voeg de paprika toe en bak en paar minuten mee.
Doe de tomaten, passata en chilivlokken erbij en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
Roer de room en de kip door de saus en warm even mee.
Meng de gekookte pasta door de saus.
Roer vlak voor het opdienen de basilicum door de pasta.

Bron: LoveMyFood

Terug