Pasta met kippenlevers, salie en ui

  • ⅔ uien, fijngesnipperd
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 dikke eetl. boter
  • 400 g kippenlevers, in stukken
  • 10 blaadjes verse salie
  • ½ glas witte wijn
  • 1 tomaatje, in stukjes
  • 500 gram penne of andere korte pasta

Fruit de uien onder een deksel op nogal laag vuur in wat olie tot ze goudgeel en volkomen gaar zijn, in een kwartier ongeveer.
Verhit de boter en bak er de kippenlevers in, eerst of wat hoger vuur, na een paar minuten zachter; in totaal is 5 minuten genoeg.
Bak de salieblaadjes in vrije hoekjes tot ze knapperig zijn; als er geen plaats is moeten ze in een apart koekenpannetje.
Haal de blaadjes uit de pan en bewaar apart.
Doe de wijn bij de levers, laat even verdampen en voeg dan de tomaat, zout, peper en de uien toe.
Draai het vuur uit.
Ondertussen kookte je de pasta al in water met zout.
Giet af en meng zoetjes een minuutje door de levers.
Garneer met de salie.

Bron: Onno Kleyn

Terug