Pasta met kippenblokjes in een romig sausje

pasta_kippenblokjes (3K)

  • 500 g kippenblokjes
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem
  • 25 cl room
  • 15 cl melk
  • oregano naar believe
  • 1 potje boursin cuisine met fijne kruiden
  • 1 stengel selder
  • 1 stengel prei
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • 100 g gemarineerde kerstomaatjes op olie
  • nootmuskaat
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 500 g schelpjes pasta

Bak het vlees gaar aan.
Terwijl maak je van de boter, bloem, melk en room een blanke roux.
Bijkruiden naar smaak en de boursin toevoegen.
Voeg het vlees bij de saus.
Selder in fijne ringen snijden.
Prei in julienne snijden.
Wortelen met mandoline in geribbelde schijfjes snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wok de groenten beetgaar aan met de tomaatjes in olie.
Pasta beetgaar koken.
Serveer alles zeer warm op bord met kaas naar keuze.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug