Pasta met kip, aardappel en rode wijn

  • 250 g kippenboutvlees (met bot 400 g)
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 10 cl rode wijn
  • 12 kerstomaatjes
  • chilipeper naar smaak
  • 1 flinke aardappel, geschild
  • 350 g penne of andere korte pasta

Bak ze met de knoflook en de rozemarijn in de olie een minuut of 4, verwijder de knoflook als hij kleurt.
Blus met de rode wijn en laat die vrijwel helemaal verdampen.
Snijd de tomaatjes in kwarten, verwijder het vocht en de zaadjes en voeg ze toe.
Breng alles op smaak met zout en chilipeper.
Draai het vuur uit.
Rasp de aardappel heel grof of snijd hem aan stukjes zo groot als je pinknagel.
Breng een flinke pan water met 10 gram zout per liter aan de kook.
Kook de pasta en de aardappel samen tot de pasta al dente is.
Bewaar een kop kookwater, giet de pasta met pieper af en meng met de kip.
Gebruik kookwater om het goed sauzig te houden.

Bron: Onno Kleyn

Terug