'Parmentier' met kip

parmentier_kip (2K)

  • 1 kleine hoevekip
  • 600 g ganzenvet
  • tijm
  • laurier
  • rozemarijn
  • 1 kg spinazie
  • 2 grote aardappelen
  • 40 g hoeveboter
  • 10 cl olijfolie
  • peper & zout

Ontvel en versnijd de kip.
Laat de stukken garen in het ganzevet gekruid met tijm, laurier en rozemarijn.
Ontbeen de kip, verdeel het vlees in hapklare stukjes, kruid met peper en zout en houd warm.
Kook de aardappelen in gezouten water, pureer en meng met de hoeveboter.
Ga de kruiding na en houd warm.
Warm de olie en laat de spinazie smelten, kruid met peper en zout en houd warm.
Vul 4 metalen ringen met de spinazie, het kippenvlees en tenslotte de aardappelpuree.
Gril de aardappelpuree mooi bruin en serveer.

Tip
Ganzenvet vindt je in grootwarenhuizen en de betere voedingswinkel bij de conserven.
Eventueel kan je de kip ook garen in de oven en regelmatig bedruipen met olie (je mist dan wel de smeuïge smaak van het ganzenvet).

Bron: KIP lekker

Terug