Parelhoen met veenbessen

parelhoen_veenbessen (2K)

  • 1 parelhoen
  • 50 g boter (bakboter)
  • 2 dl room
  • ½ citroen
  • 4 eetl. veenbessenconfituur
  • 2 appelen (Boskoop)
  • peper
  • zout

De parelhoen aan de binnenkant goed kruiden met peper en zout en het gedurende 25 tot 35 minuten gaar laten braden in een gesloten pot in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Het vlees nu en dan met het braadvocht overgieten.
Als de parelhoen bijna gaar is, het bakvocht ontvetten en de helft van de room toevoegen.
Wanneer het vlees helemaal gaar is, de andere helft van de room samen met het citroensap door de saus roeren.
Warm opdienen met veenbessenconfituur in een garnituur van uitgeholde appelhelften (of bladerdeegpasteitjes) en aardappelkroketjes.

Bron: KIP lekker

Terug