Parelhoen met ravioli van walnoten

parelhoen (2K)

  • 2 parelhoentjes
  • 1 doos verse ravioli van walnoten met Gorgonzola
    (in het koelvak van de supermarkt)
  • 12 cl wildfond
  • scheutje Cognac
  • 15 g fondantchocolade
  • 1 eetl. aalbessengelei
  • 12 groene peperbolletjes op sap
  • 250 g preiringen
  • 12 blaadjes salie, fijngesneden
  • goede olie met champignon of truffel
  • tijm
  • peper en zout

Kruid de parelhoentjes met peper, zout en tijm en laat ze kleuren in wat boter.
Laat verder garen in een oven van 160 °C, dit gedurende 35 à 40 min.
Kook de ravioli gaar in ruim water.
Haal uit het kookwater en meng met wat olie.
Haal de parelhoentjes uit de ovenschaal en houd warm.
Deglaceer de schaal met een scheutje Cognac.
Voeg de groene peper en de wildfond toe en laat inkoken.
Breng op smaak met aalbessengelei en fondantchocolade.
Stoof de prei in wat boter en kruid met peper en zout.
Versnijd de parelhoentjes en verdeel vlees en prei over de borden.
appeer het vlees met de saus.
Werk de ravioli af met champignonolie en salie en schik eveneens op de borden.

Tips

In plaats van ravioli van walnoten kun je ook opteren voor ravioli met spinazie en ricotta of ravioli met champignons.

Voor een extra feestelijk resultaat: werk het gerecht af met truffelschijfjes en wilde boschampignons.

Bron: KIP lekker

Terug