Parelhoen met dragon

  • 1 parelhoen of kip, in 8 of 10 stukken
  • scheutje olijfolie
  • 8 tenen knoflook, ongepeld en licht gekneusd
  • scheutje witte wijn
  • 1 eetl. gedroogde dragon

Bestrooi de kip gul met zout & peper en laat een kwartier staan.
Neem dan een braadpan waar de stukken kip naast elkaar in passen.
Verhit een scheutje olijfolie, droog de kip af en braad hem aan op niet te hoog vuur.
Bak de knoflook even mee.
Giet dan een eetlepel of twee witte wijn in de pan en zet het deksel op een kier.
Zet het vuur heel laag.
Braad en voeg elke vijf minuten een miniminidrupje wijn toe.
Draai de stukken kip af en toe om.
Reken op een half uurtje braadtijd; wat langer is ook goed.
In die tijd glaceert de kip een beetje, omdat de wijn met het vet een soort stroopje vormt.
Maar het werkt niet als het deksel te dicht staat of als je te veel wijn ineens gebruikt.
Strooi tien minuten voor het einde de dragon over de kip.

Bron: Onno Kleyn

Terug